Nytt landsbygdsråd i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Ett landsbygdsråd och en landsbygdssäkring, det är två åtgärder som Karlstad kommuns ledande politiker idag presenterade för att stärka landsbygdens ställning i kommunen.

Karlstad är mer än en stad, det är även landsbygd menar den politiska majoriteten som nu vill satsa på entreprenörer som finns på landsbygden. Invånarna i mindre tätorter som Väse, Molkom, Vålberg och Edsvalla ska ha de bästa möjliga förutsättningar att både etablera sig och utvecklas.

Landsbygdsråd

Den sittande majoriteten med Per-Inge Lidén (MP), Niklas Wikström (FP), Maria Frisk (MP), Per-Samuel Nisser (M), Peter Kullgren (KD), Marlene Lund Kopparklint (M) och Andreas Pettersson (C) föreslår ett landsbygdsråd med cirka åtta personer från näringsliv och företag på landsbygden. Rådet ska verka för att stärka landsbygdens ställning.

Olika konsekvenser

Det andra konkreta förslaget som majoriteten idag presenterade är en landsbygdssäkring, det vill säga att man vid varje kommunalt beslut även tar reda på vilka konsekvenser beslutet får för landsbygden, så väl ekonomiskt, ekologiskt och socialt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.