Ogiltig HA-uppsägning ?

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart om Hells Angels är uppsagda från gården i Härtsöga eller inte. Advokat Ismo Salmi som företräder klubben hävdar att uppsägningen är ogiltig – ett påstående som kommunen varken medger eller dementerar.

– Vi har liksom inte behov just nu av att säga vad som är rätt och vad som är fel, svarar Anna Sandborgh på frågan om de gjort ett misstag.

– Det finns ju väldigt många experter som uttalar sig, men det är en komplicerad fråga och utgången är inte självklar.

I början av juni skickade kommunen en uppsägning till Hells Angels, som innebar att de ska lämna gården i Härtsöga inom nio månader. Men förra veckan kom ett brev från deras advokat Ismo Salmi som hävdar att uppsägningen är ogiltig eftersom den saknar den obligatoriska textraden att hyresgästen har rätt att överklaga till Hyresnämnden.

– Förmodligen så kommer kommunen med ett erbjudande om en förlikningslikvid eller liknande, det brukar vara så i sådana här fall när en hyresvärd har gjort bort sig lite grand och inte lyckats prestera en giltig uppsägningshandling, säger Ismo Salmi när vi ringer upp honom idag.

Du räknar med att kommunen kommer erbjuda er pengar?

– Ja, det tror jag nog. Om de nu vill bli av med hyresgästen. Annars blir det ju så att kommunen är hyresvärd åt en motorcykelklubb som de egentligen inte vill ha och detta förmodligen under 13 års tid.

Vid en pressträff idag gjorde Anna Sandborgh klart att kommunen inte kommer att ge sig förrän lokalen är tom. Men hurvida kommunen gjort ett misstag eller ej och hur de jobbar vidare nu vill man inte tala offentligt om. Klart är dock att de inte kommer erbjuda några pengar för att bli av med hyresgästerna.

 – Det är inte aktuellt att förhandla med dem just nu, förklarar Anna Sandborgh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.