Olikheter hyllas med strumpor

Publicerad

Idag har sociala medier fullkomligt svämmat över av bilder på människor med olika strumpor. I morse åkte Värmlandsnytt till Kvarnbergsskolan i Karlstad, för att ta reda på varför.

I morgon lördag är det internationella downs syndromdagen. I USA har man uppmärksammat den dagen i flera år genom att bära olika strumpor för påvisa att alla är vi olika. Nu har fenomenet rocka sockorna även kommit till Sverige.

För att så många skolor och arbetsplatser som möjligt ska kunna delta, infaller rocka sockornadagen i år en dag tidigare än downs syndromdagen. Klass 3 på Kvarbergsskolan i Karlstad är en av de klasser som uppmärksammar denna dag.

– Det är viktigt att uppmärksamma detta. Att alla är olika och att alla får vara olika, säger läraren Tobias Walkert.

Efter att barnen pratat om mångfald och fördelarna med att vara olika, får de i uppgift att måla sockor och senare på förmiddagen var det dags att dansa och rocka sockorna på riktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.