Olyckan inträffade på NGK masters. Foto: Roger Sundholm

Bil voltade två varv

Uppdaterad
Publicerad

När folkracetävlingarna NGK masters i Karlstad varit igång i ungefär en och en halv timme voltade en bil i hög hastighet och stolen lossnade. Föraren ska inte ha fått några allvarliga skador.

– Bilen voltade två varv strax efter starten, så den hade ganska hög fart och det blev en kraftig rullning, säger Roger Sundholm som är med och arrangerar tävlingarna.

När bilen hade voltat blev heatet rödflaggat och avbröts under tävlingens gång.

– Man märkte att folk i publiken blev lite oroliga och undrade vad som hände, men det var tämligen lugnt, säger Roger Sundholm.

– En funktionär hade ansett att föraren inte skulle kunna komma ut själv. Då åkte vår egen tävlingsambulans ut och vår säkerhetsgrupp bestämde att vi behövde tillkalla både räddningstjänst och vanlig ambulans. Tävlingarna stoppades under någon timme och det är väldigt ovanligt, säger han.

Klippte ut föraren

– Räddningstjänsten hade med sig en tång och klippte upp bilen och fick ut föraren, säger Sundholm.

Föraren fördes till centralsjukhuset i Karlstad för observation, men det ska inte ha varit några allvarliga skador, enligt polisen.

”Något som inte får hända”

– Stolen hade lossnat från sitt fäste, det är något som egentligen inte får hända, men det är inte direkt nya bilar som åker, så det kanske var något underrede som var lite gammalt. Om stolen inte hade lossnat och vi hade kunnat få ut honom hade det inte varit några problem, men nu satt föraren fast i ett konstigt läge, säger Roger Sundholm.

Fortsätter som vanligt

Tävlingarna fortgår under dagen och morgondagen. Under lördagen är det seniorklassen som tävlar med bland andra Pontus Tidemand och under söndagen är det junior- och veteranklassen som tävlar.

– Vanligtvis har vi runt 600 besökare men nu räknar vi med runt 6000 besökare. Det är folkrace som får möta rallyeliten och det lockar mycket folk, säger Roger Sundholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.