Operarepetition i kortbyxor

Uppdaterad
Publicerad

I november är det premiär för Trilogin, Wermland operas nya storsatsning med tre parallella fullängdsoperor: Barberaren i Sevilla, Figaros Bröllop och Fidelio och repetitionerna har blivit en turistattraktion.

De öppna repetitionerna på Barberaren i Sevilla lockade idag ett drygt femtiotal i sommarvärmen och inte bara för sitt eget intresse och höga nöjes skull.

– När vi väl har fått hit publiken, vill vi använda dem som testpublik. säger regissören Tobias Kratzer. Barberaren i Sevilla ska ju vara en komedi, så många av skämten kan tajmas bättre när vi ser hur en publkik reagerar.

– Det lovat riktigt gott, säger Karin Lundqvist ur besökspubliken. – Det var något annat än vad man väntade sig och det är jätteroligt.

– När man ser artisterna i jeans, som vanligt folk, kan man inte tro att de kan sjunga så bra och har så fina röster, säger Annie Rommer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.