Polisen rustar för Fryksdalsdansen

Publicerad

Polisen mobiliserar just nu inför ett av Värmlands största evenemang, Fryksdalsdansen. Arrangören räknar med att upp till 18 000 personer kommer besöka festivalen som börjar i kväll.

Varje år lockas tusentals personer till Kolsnäs i Sunne för att lyssna på en rad kända dansband och svänga loss på välfyllda dansbanor. Men det kräver också en del av polisen.

– Det största problemet är väl fylleri och det är väl för att misshandelsbrotten oftast grundar sig i överförfriskade personer som inte kan kontrollera sig, säger Carina Hertzberg, polisområdeschef.

Tidigare i somras riktades det dessutom kritik mot att det serveras allt för mycket alkohol på festivalområdet. En lokal dansförening menar att det dricks mycket mer under Fryksdalsdansen än till exempel dansbandsveckan i Malung. Men polisen menar ändå att fylleriet minskat.

– Ett år hade vi nästa hundra personer som fördes till arresten för fylleri och ordningsstörning. Så har det inte varit de senaste åren, utan det har varit färre, säger polischef Carina Hertzberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.