Pontus Tidemand trea efter Rally de Portugals andra dag

Uppdaterad
Publicerad

Andra dagen av Rally de Portugal är avslutad och efter sju av de totalt 16 specialsträckorna har charlottenbergssonen Pontus Tidemand grepp om tredjeplatsen i WRC 2-klassen.

Rally de Portugal startade med en superspecial i Lissabon på torsdagskvällen där Pontus fick till fjärde snabbaste tid, endast 1,4 sekunder efter de delade ledarna Yuriy Protasov och Bernardo Sousa.

På fredagsmorgonen började den riktiga utmaningen. Sex sträckor väntade under dagen, alla över två mil långa, och det massiva regnet tidigare i veckan gjorde väglaget i huvudsak lerigt och halt. Pontus, som kör sin första tävling i en Ford Fiesta R5, plockade tidigt upp ett bra tempo och höll sig i toppskiktet på resultatlistan dagen igenom. Dock hann han inte köra rallyts fjärde sträcka som ströks efter att Kubica hade en incident inne på sträckan och blockerade vägen för mer än halva startfältet.

– Dagen har varit helt okej, säger Pontus. Det finns mycket att jobba på eftersom jag inte har vant mig vid bilen än, men den funkar riktigt bra och jag är glad att vi hänger med i konkurrensen som vi gör. Det är fortfarande två dagar kvar av tävlingen så det är ingen idé att ta risker redan nu utan vi fokuserar på att ha en uppåtgående utvecklingskurva så får vi se vad som händer de kommande dagarna.

Efter fredagens körningar ligger Pontus på en tredjeplats, en minut och sjutton sekunder efter tvåan Nasser Al-Aiiiyah. Leder gör Jari Ketomaa.

Hammarösonen Fredrik Åhlin ligger inför morgondagen på en femteplats i WRC 2-klassen.

Under lördagen ska ytterligare sex sträckor bemästras med start klockan 10:55 svensk tid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.