Positiva reaktioner för tiggarstöd

Uppdaterad
Publicerad

Flera medlemmar hotade att lämna församlingen i Kil efter stödet till rumänska tiggare. Men efter uppmärksamheten har kyrkan fått beröm och en återvändande medlem.

En medlem har visserligen lämnat församlingen, men en har också återvänt. Det skriver kyrkoherden Olaf Traulsen i en Facebook-uppdatering där han tackar för allt stöd som församlingen fått och för den hjälp som medlemmarna bistått med.

Det här är Olaf Traulsens meddelande i sin helhet:

Tack för all stöd som vi i Kil har fått efter vår insats för romerna i Kil!

Församlingsmedlemmar ställer upp med mycket. Plats till husvagn, hjälp med dagliga problem, byte av säkringar när strömmen går, pengar till olika insamlingar, de bakar och lagar mat. Många är ni som ställer upp! Tack till er alla!

Efter alla artiklar och intervju är det många som har hört av sig till mig. Någon har valt att lämna kyrkan, några har valt att stannar kvar i kyrkan och en har redan återvänd till kyrkan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.