Psykbrytsida gör succé

Uppdaterad
Publicerad

Det verkar finnas ett uppdämt behov av psykbryt i Sverige. I alla fall om man ska se till den uppståndelse som sunnebon Erik Axelssons facebook- event ”Minst 100 psykbryt innan midsommar”, har orsakat.

– Det kan vara balsam för själen att få släppa av ett psykbryt ibland, säger Erik Axelsson. Samtidigt medger han att även han håller tillbaka känslorna för det mesta. Lite för ofta enligt honom själv.

Humorprofil

Han är lite av en humorprofil i Sunne men när han på skoj skapade eventet Minst 100 psykbryt innan midsommar, anade han inte vilket genomslag det skulle få. Media i hela Sverige till och med Finland har uppmärksammat sidan.

Medier

– På Facebook lägger man ofta upp en friserad bild av sig själv. Man designar sina foton, skriver hur ofta man tränar, vilken god mat man äter och det där kan man bli lite trött på. Nu har vi har hittat ett forum där folk kan släppa loss och bjuda på sina brister och det verkar vara roligt både att få skriva om dom och få läsa om andras.

20 000 medlemmar

Igår hade 20 000 gått med i gruppen idag var det närmre 30 000. Trafik, elektronik och myndigheter är frekventa orsaker till psykbryten.

Erik har delat bilder på när hans hår föll offer för ett psykbryt nyligen och hans favorit-psykbryt handlar om att ge igen på krånglande tekniska prylar.

– Vid en firmafest bar vi ut en dator på gatan och gjorde en ”a clockwork orange-misshandel” av den med tillhyggen. Fy fan, va skönt det var, säger Erik Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet