Rallyduo skrev historia

Uppdaterad
Publicerad

Värmländska rallyduon Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson skrev rallyhistoria i helgen. Som första kvinnor vann de en SM-deltävling.

Värmlandsnytt träffar en nöjd Ramona Karlsson i ett garage i Kil, några hundra meter från hennes hem. Hon ser tillbaka på en helg som var minst sagt lyckad.

– En kombination av att jag körde bra och att Miriam läser noter så bra, säger hon.

Helgens rally, som dessutom gav duon SM-silver, gjorde Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson historiska. De blev de första kvinnorna att vinna en SM-deltävling i rally. Men, kvinna eller man är annars inget som spelar någon roll i rallybilen, enligt Ramona Karlsson.

Måste ha bra kondition

– Det har ju inte att göra med hur mycket muskler man har, visst man måste ha en bra kondition, men det mesta sitter huvudet. Det är en väldigt mental sport, säger Ramona Karlsson.

Och nu ser det lite ljusare ut än för ett år sen då deras bil brunnit upp i VM i Nya Zeeland.

– Nu ska jag smälta den här helgen. Det har varit ett intensivt jobb att få ihop den här tävlingen. Några veckor innan start hade jag inte pengar att komma dit. Vi har ju lidit mycket ekonomiskt av den här branden.

Om du får drömma utan att tänka på pengarna?

-Det är lätt. Då vill jag åka WRC i VM. Men då behöver jag en budget på kanske 50-60 miljoner, säger Ramona Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.