Foto: SVT arkiv

Resvanor kartläggs

Uppdaterad
Publicerad

Ligger till grund för framtidsvägar

Den här veckan får 20 000 värmlänningar hem en stor undersökning om sina resvanor. Resultatet ska ligga till grund för framtidsplanerna av gångbanor och vägar i länet.

Senast en liknande undersökning gjordes var 2004 men den var i mycket mindre skala. Region Värmland vill nu ha en bredare undersökning som kan ligga till grund för framtida planering av gångbanor, cykelvägar, vägar och järnvägar.

Tanken är också att man ska kunna jämföra resultatet med det från 2004. Genom undersökningen kommer man bland annat få fram vilka tider flest folk reser, vart resorna går och vilka färdsätt som används.

– Det är viktigt att så många som möjligt svarar på undersökningen för att vi ska kunna förbättra möjligheterna att transportera sig i Värmland, säger Peter Wretman, chef för enheten för kollektivtrafik på Region Värmland, i ett pressmeddelande.

Resultatet från undersökningen väntas vara klart för att presenteras i januari 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.