Foto: arkiv

S vill ha kommission för ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Värmland vill starta en kommission som ska ta fram en handlingsplan för att minska psykisk ohälsa bland barn och unga.

Det var närmare 200 personer som för att lyssna på Socialdemokraterna när det var deras dag under politikerveckan i Ransäter, enligt Sveriges Radio.

Där presenterade Socialdemokraterna att de vill tillsätta en kommission för barn och ungdomars psykiska hälsa.

Politikerveckan i Ransäter

– Den ska bestå av människor med kunskap och få ett politiskt mandat att tillsätta en handlingsplan, säger Ulric Andersson (S), oppositionsråd i landstinget.

– Det gäller att se till att någon tar huvudansvaret och ser till att målen följs upp. Sen handlar det också om en bred diskussion med landsting och samhället i stort eftersom det är mycket som påverkar, säger Ulric Andersson.

Redan så har Staffan Jansson, barnläkare och proffessor i barnmedicin, tackat ja. Vilket Ulric Andersson är glad över. Förutom den föreslagna kommissionen så vill S öka tillgängligheten till vården.

Vill öka tillgänglighet

– Vi har tagit fram en rapport som visar värmlänningar är mest missnöjda med tillgängligheten, främst via telefon. Det är långa väntetider. Så det är en prioriterad fråga, säger Ulric Andersson.

Partisekreterare Carin Jämtin (S) inledningstalade och även Margot Wallström (S) talade.

Under söndagen så hölls ett valhistoriskt seminarium då Sjukvårdspartiet som ursprungligen skulle ha talat den dagen avböjde. På måndag är det Centerpartiets dag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikerveckan i Ransäter

Mer i ämnet