Så ska (S) återta makten

Uppdaterad
Publicerad

Fler hyresrätter, sommarjobb åt alla 16- och 17-åringar och rätt till heltid för alla kommunanställda. Det är en del av vad Hammarös socialdemokrater går till val på för att återta makten.

2010 förlorade Socialdemokraterna valet på Hammarö då den borgerliga alliansen tog över styret. Miljöpartiet gjorde då upp med den borgerliga alliansen och för första gången sedan kommunen bildades var det inte socialdemokrater som satt vid rodret i skärgårdskommunen. Men nu vill socialdemokraterna återta makten. I dag presenterade partiet de frågor som man går till val på.

I mycket ansluter sig Hammarös socialdemokrater till partiets satsningar på riksnivå, inte minst i frågan om jobb åt de unga. Men de konkretiserar det i form av att lova alla ungdomar i åldrarna 16 till 17 år sommarjobb på ön. Därutöver lovar de att heltid ska vara en rättighet för alla kommunanställda.

Valet i Värmland

– De kommunanställda ska ha goda arbetsvillkor, säger arbetarekommunens ordförande Per Aspengren (S).

Fler hyresrätter ska byggas inom ramen för allmännyttan. Dock preciseras inte hur många.

– Vi har runt 1 000 personer som står i kö för en lägenhet på Hammarö, hävdar Per Aspengren (S).

Miljöfrågorna tar också plats i det lokala valmanifestet. Bland annat vill partiet satsa på mer ekologisk mat inom skola och omsorg samt solenergi som en del av energieffektiviseringen inom de kommunala verksamheterna.

Skolfrågorna tar också plats i manifestet.

– Vi är redan en bra skolkommun och det ska vi fortsätta vara. Och vi kan bli bättre. Vi vill utöka kulturskolans verksamhet och göra den avgiftsfri, säger Per Aspengren (S).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Värmland

Mer i ämnet