Foto: TT

Han säljer sista nöten

Uppdaterad
Publicerad

24-åriga Johan Bergström från Sunne har en telefon som gått varm. Orsaken är att han lagt ut Sunnes två sista Aladdinaskar innehållande trillingnöten till försäljning på nätet.

När Johan Bergström hörde att trillingnöten skulle försvinna från Aladdinasken såg han sin chans. Han gick i väg till en mataffär på orten och köpte de två sista askarna Aladdin med trillingnöt. Sen la han upp en annons på en köp- och säljsight på nätet.

20 minuter senare ringde den första intresserade och efter det gick telefonen varm hela förmiddagen. Det ringde så mycket att Johan tillslut fick ta bort telefonnummret från annonsen. Nu tar han emot anbud via mejl.

– Jag kände direkt att det här kommer bli en grej som folk hugger på. Men så här stort intresse trodde jag inte att det skulle vara, säger Johan Bergström.

Askarna säljer han för 2000 kronor styck. Eller till högstbjudande. Men det är inte pengarna som Johan är ute efter.

– Nej, absolut inte. De tänker jag skänka till barncancerfonden eller till Världens barn. Jag såg det här som en rolig grej. Gjorde det mest av nyfikenhet, säger han.

Johan som har läst marknadsföring- och kommunikation ville helt enkelt se vilket intresse det väckte. Och han vet vilka knappar man ska trycka på.

– Jag leker med känslan. ”Tänk när det bli jul och du sitter där utan trillingnöten”.

Ännu är askarna inte sålda, men Johan misströstar inte.

– Självklart hoppas jag de blir sålda,  säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.