Satsar efter storbrand

Uppdaterad
Publicerad

I augusti brann mjölkbonden Lars Pehrsons ladugård i Rudskoga ner till grunden och hela verksamheten raserades över en natt. Men tack vare att djuren överlevde och starkt stöd från en mängd människor kan han nu starta om på nytt och tacka alla på sitt eget sätt.

Natten till den 29 augusti förra året vaknade Lars Pehrson av en explosion och fick se sin stora ladugårdsbyggnad stå i lågor. 

Förutom en kalv klarade sig alla de 135 djuren undan elden och mjölkkorna har sen dess fått tillfälligt boende hos andra bönder.

– Det var på håret, hade det regnat lite tidigare så hade de varit inne, säger Lars Pehrson.

Många har hjälpt till

Tack vare att djuren överlevde bestämde sig Lars Pehrson för att bygga upp verksamheten igen. Och att det nu står en ny ladugård klar tackar han vänner, grannar, brandmän, byggjobbare och försäkringsbolag för.

Innan korna får flytta in vill Lars visa sin tacksamhet gentemot alla som hjälpt honom. Och det gör han genom att ställa till med kalas för 140 personer bland kobåsen.

– Hasse Andersson från Kvinnaböske kommer och ska uppträda också, säger Lars Pehrson.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.