Satte eld på sig själv – inför rätta idag

Uppdaterad
Publicerad

I januari 2014 hällde den 44-årige mannen brännbar vätska över sig själv och tände på inne på Migrationsverket i Karlstad. Idag ställs han inför rätta för mordbrand och olaga hot.

I början på januari 2014 kom den 43-årig mannen in på Migrationsverket i Karlstad utan att ha bokat en tid. Han fick träffa en handläggare som berättade att han skulle tas i förvar och avvisas. Utan förvarning tog han då upp en petflaska och hällde brännbar vätska över sig.

Precis innan han tänder på hinner handläggaren ut och hör bara explosionen som blir när mannen antänder sin egen kropp. Två poliser som var på plats för att hjälpa till lyckas släcka branden men mannen får svåra brännskador.

– Det måste ha varit jätteskrämmande och overkligt. Det var ju en kaotisk situation och en kraftigt expolosion inträffade. Det berörde många på enheten, säger Lotta Anderberg enhetschef på Migrationsverket Karlstad.

Drygt ett halvår senare, när mannen återhämtat sig från sina skador, så hotar han att tända eld på Migrationsverkets lokaler än en gång. Han ställs nu inför rätta för olaga hot och mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.