SD tar plats i landstingsstyrelsen

Publicerad

Landstinget i Värmland kommer att få ännu ett landstingsråd, och sammanlagt blir de tio stycken. Sverigedemokraternas Anders Ahl får nu en plats.

Det var de sex partierna i Värmlandssamverkan som lagt fram förslaget att utöka antalet landstingsråd från nio till tio. Moderaternas landstingsråd och ordförande i landstingsstyrelsen Fredrik Larsson (M) ser det som ett demokratiskt riktigt beslut som är rätt att ta även i ett läge där landstinget har svårt att få pengarna att räcka. Omröstningen i fullmäktige idag slutade 38-36, där Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot. Sverigedemokraterna la ner sina sju röster.

Anders Ahl som får Sverigedemokraternas plats som landstingsråd har tidigare sagt till Värmlandsnytt att det känns otroligt spännande att ta plats i landstingsstyrelsen.

Andra förändring som idag betämdes är att nämligen att Monica Gundahl (S) tar över efter Christina Wahrolin i ladstingsstyrelsen. Eva Hallström (MP) ersätts med Jesper Johansson.

Se tidigare inslag och artikel här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.