Segdragen tvist om fuskbygge

Uppdaterad
Publicerad

Efter många års kamp möts de nu i rätten. Fred Ervik och hans fru Gro från Charlottenberg som drivit en lång kamp mot Eda kommun.

2006 köpte Fred och Gro Ervik ett nyckelfärdigt hus på Minkvägen i Charlottenberg som visade sig innehålla att antal byggnadstekniska fel. I paret Erviks fall så allvarliga att huset fick rivas och ersättas med ett annat. Nu kräver de skadestånd från Eda kommun och från den kvalitetsansvarige.

– Vi anser nu att det här måste få gå till en huvudförhandling och att domstolen måste få säga sitt. Vi har gott hopp om att vinna i rätten när vi fått tillfälle att lägga fram all vår bevisning. Det säger Fred Ervik till Värmlandsnytt.

I dag var det en förberedande förhandling i Värmlands Tingsrätt. Parterna fick också en möjlighet att pröva en förlikning något som inte blev en realitet varför det nu blir en huvudförhandling någon gång under nästa vår.

Egentligen är det två par som stämt kommunen och också stämt den man som varit delägare i företaget som sålt husen till dem och som också varit kvalitetsansvarig för byggena. Eda kommun bestrider ansvar och menar att de inte gjort något fel. Den kvalitetsansvarige bestrider också ansvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.