Seger för Tidemand

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand från Charlottenberg vann i helgen Junior WRC-klassen i det tyska VM-rallyt.

Han vann med två minuter och drygade ut sin ledning i det totala mästerskapet.

Tävlingen i Tyskland inleddes i torsdags och efter den första dagen låg Tidemand med co-drivern Ola Floene på andra plats. På fredagen övertog teamet ledningen och inför de avslutande sträckorna var ledningen två och en halv minut.

– När vi startade i torsdags fanns inte självförtroendet där till hundra procent. Men både bilen och känslan var bra och det blev allt bättre när jag såg att vi hängde med i toppen. Fredagen klarade vi av i stort sett felfritt, vilket gjorde att vi fick ett övertag när många av de andra fick problem, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

På lördagen handlade det mest om att bevaka ledningen, och om en olycka i uppvisningskalssen som gjorde att rallyt avslutades en sträcka tidigare än planerat. Pontus slutade som segrare med en minut och 47 sekunder tillgodo på tvåan.

– Jag har byggt upp erfarenhet på asfalt det senaste året och det var kul att äntligen få en vinst. Trots att vi inte kört på maxfart så tar vi med oss ett problemfritt asfaltrally och det är lovande inför nästa deltävling i Frankrike.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.