Senior Rockerz – nybildat band

Publicerad

Purung behöver man inte vara för att starta ett rock- och blues-band, det har bandmedlemmarna i Senior Rockerz bevisat.

Studiefrämjandet har både instrument och replokaler som knappt används dagtid, då det mestadels är unga i skolåldern som nyttjar deras lokaler. Idén om att äldre personer kanske skulle vara intresserade av att ta del av Studiefrämjandets resurer kom därför upp.

Bandmedlemmarna i Senior Rockerz träffades som ett led ur detta under en ”prova på”-dag under våren 2014. Olika instrument låg framlagda i Seniorernas hus den här dagen och det var fritt fram för den som ville att känna på dem. Bandet som därefter växte fram, vars medlemmar inte hade någon särskild erfarenhet av att spela instrument sedan tidigare, höll i i igår sin första konsert i Seniorernas hus i Karlstad.

Ett avhopp under hösten har gjort att en yngre ställföreträdare fått inställa sig, men förhoppningen är att intresset för att skapa musik ska öka bland äldre så att fler platser kan fyllas i bandet.

– Vi är tre för närvarande, men vi hoppas att det ska komma in fler som är intresserade. Piano eller keyboard skulle vara bra,  säger trummisen Lars Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.