Populära släktforskardagar

Publicerad

För första gången anordnas den här helgen en nationell träff för släktforskning i Värmland som invigdes idag. 24 föreläsare deltar i Karlstad CCC.

Släktforskning är en folkrörelse. Släktforskningsföreningen i Värmland har 1500 medlemmar och arrangörerna av släktforskardagarna i Karlstad räknar med många besökare under helgen.

– Vi har massor av intresserade funktionärer som ideellt ställer upp för att göra släktforskardagarna möjliga och vi räknar med minst 6.000 besökare, säger mässgeneralen Hans Olsson.

24 föreläsare deltar vid släktforskardagarna. En av dem är Christopher O`Regan som är en av våra främsta kännare av svenskt 1700-tal och dess människor.

Dessutom medverkar bland andra Björn Lippold, forskare och föredragshållare om den indelte soldatens liv och leverne. Berit Sande, som är chef för Föreningsarkivet i Värmland, och Kristin Mikalsen på Svenska Migrationscentret i Karlstad.

Omkring 90 utställare finns också på plats i Karlstad de aktuella dagarna.

Släktforskardagarna är landets största sammankomst för intresserade släktforskare. Arrangemanget i Karlstad har förberetts i två år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.