Karlstadslag tog bowls-brons

Uppdaterad
Publicerad

En sport med rötter i den engelska medeltiden.

I helgen avgörs svenska lagmästerskapen i bowls i Karlstad. Bowls har lånat ideer till många av dagens sporter. I bowls  finns drag av bowling, curling, boule, boccia, bangolf. Ett lite tillplattat klot ska passera ett hinder och sen komma så nära målklotet som möjligt.

Det finns ett hundratal aktiva i landet med en viss tyngdpunkt i västsverige. I Karlstad spelar så där sju personer regelbundet och i helgen var det lag-SM på hemmaplan.

– I Karlstad borde det vara större. Det bor så många här och det är en sportstad, så vi hoppas på det, säger Tommy Dahlgrens, ordförande i Svenska Bowlsförbundet.

– Det är lite tjuv- och rackarspel och man får göra det både idividuellt och i lag, det tycker jag är kul. Det är lite roligt för det lockar alla åldrar, vi spelar ju tillsammans både tjej och den yngsta  här i dag är åtta-nio år, de äldsta är åttio, så det är jätteroligt, säger Carin Carlsson, spelare från Karlstad.

Och det gick bra för Carin Carlssons lag. Karlstad Bowls tremannalag med Carin Carlsson, Mats Knutsson och Anders Jerkeryd knep bronsmedaljen i SM. Grebbestad vann finalen mot Överby och kan alltså titulera sig svenska mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.