Snurrar sig till SM

Uppdaterad
Publicerad

För första gången har Hammarö konståkningsklubb en representant i SM. 18-åriga Johanna Forsberg.

Johanna Forsberg som går sista året på gymnasiet och ser fram emot slutspurten inför studenten, gör sig också redo för en annan stor utmaning. Hon är efter en lyckad säsong klar för SM i konståkning den 11-14 december.

– Det har gått extra bra i år, både på tävlingar och träningar. Jag har kämpat lite extra hårt och jag har fått höga poäng på tävlingarna, säger Johanna Forsberg.

Johanna Forsberg tränar 7 timmar i veckan och hennes tränare Catrin Hasewinkel menar att Johanna har styrkor som gör att hon kan lyckas riktigt bra i SM

– Hon är väldigt målmedveten i hela sin träning och hon är en sån där tjej som alltid är här varje träning och ger allt, säger Catrin Hasewinkel.

Först i SM

Johanna Forsberg har tränat konståkning sedan hon var sex år. Nu är hon klubbens alltså första representant i SM, men hon känner ingen press för det.

– Nej jag kommer inte att känna nån press, jag kommer bara att njuta varenda sekund och tycka att det bara är roligt, säger hon.

– Jag hoppas på en topp 18, men en topp 15 är också möjligt, det är dagsformen som avgör. Sen har vi ett trippelhopp som är väldigt nära nu och står hon det kan det gå ännu bättre, säger tränaren Catrin Hasewinkel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.