Sound of Music ljuder på Scalateatern

Uppdaterad
Publicerad

Sound of music är musikalen som blev oscarsbelönad allsångsfilm. I helgen flyttar österrikiska alperna in på scenen i Karlstad. Scalateatern lovar en sval och myggfri miljö fylld av sjungande barn. 

Huvudrollen som Maria spelas av Klara Nilsson. Vi har sett henne som skjutglad i Annie get your gun i Säffle och som folkviseljuv Anna i Värmlänningarna. Nu är hon en käck sjungande klosternovis.

– När jag går an ett manus så letar jag både medvetet och undermedvetet efter grejer som stämmer överens med vem jag är och det finns naturligtvis korn av det i alla de här rollerna, säger Klara Nilsson.

Regissör är Erik Fägerborn, som bearbetade och översatte Sound of Music till svenska och nu får han också regissera. Originalet är gjort av Richard Rogers och Oscar Hammerstein II. Det hade urpremiär 1959 och filmversionen gjordes 1965.

– När vi åker till London och New York på sommaren, tycker vi det är självklart att vi kan se teater i sommarvärmen. Då ska vi väl kunna se teater hemma också, även när det är inomhus. säger Erik Fägerborn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.