Det var trångt framför scenen när Stiftelsen spelade på Putte i Parken 2014 på torsdagskvällen. Foto: Rebecka Hugosson

Stor uppslutning på Putte i Parken

Uppdaterad
Publicerad

Polisinsatschefen på området uppskattar runt 10 000 besökare på Putte i Parken på torsdagskvällen. – Men det är höftat mellan tummen och pekfingret, säger Jesper Lindström på polisen i Värmland.

När bandet Stiftelsen spelade tidigt på torsdagskvällen var det fullt med folk framför scenen, men polisinsatschefen Jesper Lindström hade läget under kontroll.

Putte i Parken 2014

– Det ser ut att vara mycket folk, men det är hanterbart. Läget är grönt, som vi brukar säga.

Inga tydliga siffror

Har du någon aning om hur mycket folk det är som rör sig på området just nu?

– Jag har inte fått några tydliga siffror, men det ligger säkert på 10 000 verkar det som. Men det är höftat mellan tummen och pekfingret, säger han.

”Publikrekord”

Festivalgeneralen tar i lite mer. Han säger att det var fullt framför scen, men att det fanns plats för fler på resten av området.

– Jag uppskattar att det var 13 000 besökare i publiken under Stiftelsens spelning. Det är publikrekord för Putte i Parken, säger Niclas Lagerstam.

Polisen drar gränsen vid 15 000 besökare på området.

– Det är taket, om vi kommer upp i de nivåerna är det en ut och en in, men det får vi ta när vi kommer dit, säger Jesper Lindström, polisinsatschef på Putte i Parken 2014.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Putte i Parken 2014

Mer i ämnet