Tallolja läckte från Skoghalls bruk

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen upptäckes ett utsläpp av tallolja på Skoghalls bruk på Hammarö. Enligt företagets miljöchef ska det inte finnas någon risk att oljan sprider sig.

Det var vid 17.30-tiden på eftermiddagen som man upptäckte utsläppet. Enligt företagets miljöchef Margareta Sandström kallade man på räddningstjänst så fort man fick bekräftat att det rörde sig om ett utsläpp av tallolja.

– Det är ungefär en kubikmeter som läckt ut. Räddningstjänsten var snabbt på plats och vi lade ut länsor så att utsläppet kunde begränsas. Det kommer inte att sprida ut sig och nå någon strand, säger Margareta Sandström.

Senast i juni läckte upp till fem kubikmeter tallolja ut i från Skoghalls bruk och vidare ut i Vänern. Efter det har företaget vidtagit en del åtgärder.

– Men det åtgärdspaketet är inte helt klar. Det här ska inte kunna hända och vi kommer att göra en utredning, säger miljöchefen Margareta Sandström.

Orsaken till utsläppet kan företaget inte säga något om i nuläget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.