Tre av fem öppna förskolor stängs i vår

Uppdaterad
Publicerad

Efter nyår stängs tre av de fem kommunala öppna förskolorna i Karlstad, lokalerna behövs för den vanliga förskolan.

Det är de öppna förskolorna på Herrhagen, Rud och i Skåre som kommer stängas under våren och enligt Christina Widén, ekonomichef på barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun kommer verksamheterna fortsätta som vanligt i augusti igen.

– Just nu har vi kö på förskolesidan i centrum, Rud  och Skåre och vi har en servicegaranti att erbjuda en förskoleplats inom fyra månader. Därför är vi tvungna att kortsiktigt stänga öppna förskolan.

Totalt finns det sju öppna förskolor i Karlstads kommun varav två drivs av kyrkan och resterande i kommunal regi. De öppna förskolor som kommer hålla öppet finns i Vålberg och Skattkärr. Där och på Kronoparken, Hultsberg och i Nyed är trycket på förskoleplats inte lika stor. Enligt Christina Widén planerar man långsiktigt att bygga ut verksamheten på flera platser i kommunen.

– Vi har en ansökan hos kommunfullmäktige den 18 december om att bygga ut nya förskoleavdelningar på Västerstrand, som kan ses som centrum. Sen kommer vi öppna en till avdelning i Edsvalla i januari och vi tittar på Hultsberg om vi kan öppna en där som också ska avlasta centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.