Tuff start för innebandydamerna

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad Innebandyförenings damlag har haft en tuff inledning på säsongen. Laget är i sist i svenska superligan. Men de blickar uppåt.

– Just nu är det bittert att vi inte fått tagit några poäng men vi har bra stämning, för vi har gjort bra matcher och vi bra inställning på träningarna, säger Rebecka Berglund, assisterande lagkapten.

Karlstad Innebandyförenings damlag är alltså i botten av Svenska superligans tabell. Laget har gjort några bra matcher men målfacit är riktigt illa, så vad ska laget göra nu?

– Man vill ju alltid plocka poäng i början men vi har mött jättebra lag och hittills inte fått utdelning på våra chanser, och gjort några individuella misstag och det straffar sig när vi spelar mer offensvt spel i år och vill ha mer boll i laget. Och tappar man då bollen på mittplan, så straffar det sig bakåt, säger Madde Ellilä.

Det finns flera förklaringar till bottenplatsen i tabellen. En är att flera spelare har drabbats av sjukdomar i höst.

– Vi har hat jätteoflyt den här säsongsuppstarten. Tilda Flodell har fått en hjärtmuskelinflammation, eller förstadiet till det. Cathrine Sjöberg har haft två penicilinkurer. Filippa Rutgersson körtelfeber och Beatrice Lundberg och Linn Östlund timeout av personliga skäl, så det har varit en tuff start för oss, säger tränaren Anders ”Fimpen” Hägglund.

På söndag är ett dags för nästa match, då möter de Rönne borta.

– Kul lag att möta. Bra spelare, väldigt många skickliga individuella spelare som gör mycket poäng. Så tajt defensivt mot dem så får vi försöka sätta våra chanser framåt och minimera egna misstag så blir det nog bra, säger Madde Ellilä.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.