”Våga ta chansen”

Uppdaterad
Publicerad

”Våga ta Chansen” heter den musikteaterföreställning som eleverna på gymnasiesärskolans Estetiska program nu spelar på Sundstagymnasiet i Karlstad. Det är en helt egenproducerad föreställning som inspirerats av handlingen i Snövit.

Vem sjunger bäst i hela landet? Ja, den frågan ställer sig ”Roxy”, den elaka styvmodern i den nyskrivna, av Snövit inspirerade, musikteatern som särskoleelverna på Sundstagymnasiets estetprogram nu sätter upp. 

– Det är roligt att göra det här med alla kompisar, säger Marie Broström, som spelar ”Roxy” och försäkrar att hon inte är lika elak i verkligheten som hennes roll i teatern.

Eleverna har varit med och skrivit manus och själva tänkt ut sina repliker. Handlingen har inspirerats av sagen Snövit, men här är de sju dvärgarna musiker. Här finns också en styvson, som sjunger bättre än den elaka styvmodern och som ”Roxy” gör allt hon kan för att stoppa.

– Eleverna växer verkligen och utvecklas otroligt mycket av det här, konstaterar Laisa von Segebaden, lärare på särskolan och berättar att man gör en uppsättning varje år där eleverna får jobba fram sina egna roller.

Föreställningen ges tre gånger. Två gånger för andra skolelever och en på kvällen för anhöriga och annan publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.