Skoldebatt i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Skolan var föremålet för en politisk debatt som lockade ett 40-tal åhörare i Torsby under tisdagskvällen.

Såväl riksdagsledamöter som lokala politiker samlades i Stjerneskolan i Torsby under tisdagskvällen för att debattera skolan, en av valets hetaste frågor. Ett 40-tal åhörare kom för att ta del av debatten, som kom att vara i närmare tre timmar. Mycket kom att handla om lärarnas villkor.

– Det är inte så konstigt. Lärarna är grundläggande för att vi ska ha en bra skola och de är nyckeln till skolans resultat. Vi har lyft fram vikten av satsningar på lärarna och att det finns resurser som vi kan lägga på deras kompetensutveckling och löner, sade riksdagsledamoten Jonas Gunnarsson (S).

Valet i Värmland

Men frågan om ordning och reda i skolan kom förstås också upp i debatten.

– Att lyfta frågan om lärarna, ordning i skolan och resurser har varit avgörande frågor i kväll. Sverige är ledande när det gäller skolk och stök i klassrummen. Det finns exempel på att man sitter med hörselkåpor på i klassrummen. Det är inte acceptabelt, sade riksdagsledamoten Nina Larsson (FP).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Värmland

Mer i ämnet