Våren är här!

Uppdaterad
Publicerad

SMHI konstaterar att våren nått Värmland – och att det på sina håll är rekordtidigt. När dygnsmedeltemperaturen är stigande, stadigvarande mellan 0 och +10 °C i minst sju dygn i följd, förutsatt att detta infaller efter den 15 februari, då är det vår, enligt SMHI.

Rekordartat

– Det kanske till och med är rekordartat på sina håll i Värmland. Det började redan den 17:e februari i Karlstad och trakterna däromkring, och 23:e till 24:e februari letade sig våren vidare upp över Värmland. Det är en till en och en halv månad tidigare än normalt, menar SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Några personer har samlats vid Vänern den här dagen för att njuta av det soliga vädret. En av dem är Andreas Kullberg, som har kommit ut ur vinterdvalan.

– Ja, äntligen! Det har jag definitivt gjort. Vi var på sportlov i Sälen, och när vi kom tillbaka var snön borta.

Cykeltid

En verksamhet som blomstrar vid den här tiden på året är cykelverkstäderna. Perra Ahl, butiksansvarig, är för närvarande inne i en hektisk period.

– Det har ju blivit väldigt mycket mer att göra väldigt snabbt. Man är aldrig beredd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.