Foto: TT

Två personer anhållna för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern greps under natten till lördag av polisen, misstänkt för mord på den 54-årige man som sköts till döds i Brämaregården i onsdags. Senare på kvällen anhölls ännu en man, misstänkt för samma brott.

Det var på onsdagskvällen som en man blev ihjälskjuten i Brämaregården på Hisingen. Polisen kunde ganska snabbt gripa fyra misstänkta personer och under natten till lördagen greps ännu en person. Polisen vill än så länge inte lämna särskilt mycket information om vare sig själva gripandet eller mannen

som nu alltså anhållits. Det enda man säger i nuläget är just att han är en man, född 1995, och att han misstänks för mord.

Skottlossningar i Göteborg

Kort efter gripandet anhölls mannen av åklagare, och han har under lördagen förhörts kring sin eventuella inblanding i mordet.

20-åringen är den femte mannen som nu sitter anhållen misstänkt för mordet.

Ännu en gripen

På lördagskvällen meddelade kammakåklagare Johan Udén att ytterligare en man anhållits. Dessutom släpptes två av de tidigare anhållna männen.

– Misstankarna kvarstår men det finns inte skäl att hålla dem frihetsberövade längre, säger Johan Udén.

”De känner varandra”

Totalt satt alltså fyra personer häktade på lördagen. Två av dem kommer enligt Johan Udén sannolikt begäras häktade under kvällen. De fyra männen kommer enligt åklagaren från norra Biskopsgården.

– De känner varandra, det är jag övertygad om. Enligt oss tillhör de samma gruppering, säger Johan Udén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet