Två personer häktade för kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna har under måndagen häktats på sannolika skäl misstänkt för kidnappningen av 27-åringen i Askim.

En 48-årig man har häktats för kidnappningen av en 27-årig man som senare hittades död i Göteborg. Ytterligare en person, en 28-årig kvinna, har häktats medan en tredje misstänkt har släppts.

– Jag kunde inte finna tillräckliga skäl för häktning. Han är dock inte avskriven ännu, berättar åklagaren Peter Larsson för Göteborgs-Posten.

Mordutredning

De tre misstänkta anhölls redan i fredags, dagen efter att vittnen sett hur 27-åringen misshandlades och tvingades in i en bil vid en idrottsplats i Askim i södra Göteborg. En stor sökinsats letade efter mannen, men han hittades död på söndagskvällen av privatpersoner i närheten av platsen varifrån han fördes bort.

Polisutredningen övergick då formellt till en mordutredning.

Men eftersom tiden var knapp för åklagaren att lämna in en häktningsframställan valde han att begära den 28-åriga kvinnan och den 48-åriga mannen häktade för människorov.

– Det har inte hållits några förhör efter att kroppen hittades. Min klient är endast delgiven misstanke om människorov, säger advokat Kalle Ahlqvist som försvarar 48-åringen.

Nekar till brott

48-åringen och 27-åringen är båda häktade på sannolika skäl misstänkt för människorov, den högre misstankegraden, fram till den 14 september.

Mannen nekar till brott.

– Han har inget med det här att göra, säger advokat Kalle Ahlqvist.

Brottsrubriceringen kan komma att ändras mot de misstänkta personerna när utredningen har kommit längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.