Foto: SVT

70 personer tvingas lämna SKF

Publicerad

SKF har beslutat att skära ner med 70 personer i Göteborg. En av anledningarna är att viss monteringsverksamhet flyttas till Frankrike.

På måndagen informerade SKF internt om att 70 personer kommer tvingas lämna verksamheten. Företaget hoppas kunna lösa personalminskningen utan att sparka någon.

– Det är inget varsel. Det vi gör är att vi ser över resurssituationen i Göteborg. Och vi har ett behov av en personalreduktion på kollektivsidan, säger Gösta Andersson, presschef för SKF Sverige.

Flyttar till Frankrike

Företagets egen bedömning är att man kommer klara av personalminskningen genom avtalspensioner och genom att inte förlänga temporära anställningar.

En av anledningarna till att företaget nu ska minska med ytterligare 70 personer i Göteborg är att en monteringsverksamhet flyttas till Frankrike.

– Det handlar om en enhet som jobbar med monteringsutrustning till bileftermarknaden. Vi har beslutat att flytta detta till vår systerfabrik i Frankrike för att konsolodisera produktionsstrukturen SKF har i Europa när det gäller den här marknaden, säger Gösta Andersson.

Förändringen väntas vara avklarad vid årsskiftet.

Varslade i januari

I januari varslade SKF 160 personer på tjänstemannasidan. Den personalminskningen är enligt Gösta Andersson avklarad.

– Där var det tyvärr 47 som fick lämna. De övriga löstes med avtalslämningar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.