89-åring strandsatt på ö

Uppdaterad
Publicerad

En 89-årig man var under sex timmar strandsatt på en ö i sjön Viken mellan Töreboda och Karlsborg.

– Hans båt har av någon anledning blivit vattenfylld, men han ska vara vid gott mod, säger Peter Knutsson inre befäl på Räddningstjänsten i Östra Skaraborg

Han båt ska vara vattenfylld, men han har lyckats rädda sig upp på en ö vid Rålingarna utanför Halna och har befunnit sig där sedan klockan sex på morgonen. Räddningstjänsten var på måndagsförmiddagen på väg från Karlsborg och väntades vara på plats vid lunchtid. Mannen rapporteras inte vara skadad, men frusen.

– Vet ej vad som hänt, om han har fiskat eller så. Men det börjar nog bli lite kallt för han har suttit där sedan klockan sex, säger Peter Knutsson till SVT Nyheterna Väst på måndagsförmiddagen.

Skulle hem och äta

Vid tolvtiden kunde mannen räddas.

– Han satt på en liten holme, där finns ingenting, men han mådde bra. Han skulle hem och äta sa han, säger Peter Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.