Skaraborgs tingsrätt i Skövde höjde säkerheten inför de första häktningsförhandlingarna då det ansågs finnas en hotbild mot de tre misstänkta. Foto: TT

Äldre brodern överklagar häktningsbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åklagaren har bevisningen mot Lisa Holms misstänkte mördare stärkts. Men på torsdagen meddelade mannens advokat, Inger Rönnbäck, att hennes klient överklagar tingsrättens häktningsbeslut.

På tisdagen meddelade åklagare, vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm att misstankarna mot den äldre brodern stärkts. Tingsrätten gick på åklagarens linje och beslutade att förlänga mannens häktning fram till 28 juli.

– Utredningen som bedrivits intensivt under två veckor har gjort att misstankarna mot den äldre stärkts. Framför allt är det teknisk bevisning som gör att misstankarna stärkts, sa vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm till SVT Nyheter.

Mordet på Lisa Holm

Men nu har den äldre brodern överklagat häktningsbeslutet.

– Min klient förnekar bestämt brott och vi har inte fått så tydlig redovisning i ärendet att vi kan nöja oss. Vi vill ha häktningen prövad en gång till och jag kommer att lämna in överklagan under dagen, säger den häktade broderns advokat Inger Rönnbäck, till Göteborgs-Posten.

Hittades efter fem dagar

Det var den sjunde juni som Lisa Holm, 17, försvann efter att ha lämnat sin arbetsplats i byn Blomberg. En massiv sökinsats inleddes och fem dagar senare hittades hon avliden i närheten av arbetsplatsen. Två bröder och en kvinna greps, misstänkta för inblandning i mordet. Kvinnan släpptes tisdagen 23 juni och den yngre av de två bröderna släpptes i tisdags.

– När man tittar på utredningen från en helhetsbedömning anser jag att misstankarna mot den yngre försvagats. Men jag har inte lagt ner förundersökningen mot honom, sa Lars-Göran Wennerholm då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet