Foto: TT

Alingsåspolis anmäler smutsiga toaletter

Uppdaterad
Publicerad

En representant för Alingsåspolisen hävdar att toalettstädningen på polishuset är så undermålig att man riskerar smittospridning.

Det är i en tillbudsrapport till polismyndigheten i Västra Götaland som en anmälare skriver att personalen på en aktuell städfirma inte sköter städningen av polishuset på ett tillfredsställande sätt.

Enligt anmälaren, som bara benämns med ett anställningsnummer inom polisen, är det de senaste årens upphandling som har lett till en sämre levererad städtjänst.

Delar av den nya personalen ska inte ta sig tid att städa ordentligt, ”...troligtvis på grund av att arbetstiden är så dåligt tilltagen att ett välutfört arbete inte är möjligt”.

Städpersonalen hårt belastad

Vidare beskrivs hur anmälaren har påträffat toaletter med fulla papperskorgar och smutsiga handfat samt att städpersonalen ser ”tyngd ut”.

Arrestlokaler ska vara kontaminerade och ostädade och idrottshallen städas inte alls, enligt anmälaren.

”Det finns risk för hälsoskador då dammpartiklar liger som en filt på plastmattan”, hävdas det.

En tid senare kommer ett kort svar på tillbudsrapporten, från en chef inom poliskåren.

”Enligt kvalitetskontrollen som utförts ligger utfört städarbete på fullt godkänt. Ingen ytterligare åtgärd kommer att vidtagas i nuläget”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.