Avgörande kvart i morgon

Uppdaterad
Publicerad

Efter ännu ett förlängningsdrama på söndagskvällen lever kvartsfinalserien fortfarande för Frölunda.

På tisdag spelas den sjunde och direkt avgörande matchen mot Luleå hemma i Scandinavium.

– Otroligt kul, vi låg ju under med 3-1 i matcher så det är starkt att komma tillbaka, säger backen Erik Gustafsson till SVT Västnytt.

För andra matchen i rad var det på söndagen vinna eller försvinna för Frölunda och för andra gången i kvartfinalserien vann de en sudden deathrysare.  Den här gången tog det 91 sekunder innan Frölunda fick pucken i mål i förlängningen. 3-3 i matcher och därmed en direkt avgörande sjunde match mot Luleå som väntar.

– Jag tror det påverkar oss positivt, vi har klarat av de matcherna på ett fenomenalt bra sätt, säger tränaren Roger Rönnberg.

Enligt lagkaptenen Joel Lundqvist känner sig laget starkt och han ser fram emot en sjunde kvartsfinal på hemmais, men han erkänner också att det varit en tuff situation.

– Vi har inte tvivlat på oss, det var ett tufft läge men vi kände att vi hade chans att vända detta, säger han.

Att matchen mot Luleå blir tajt är de SVT Västnytt pratat med överrens om, det handlar enligt tränaren Roger Rönnberg om att hålla fokus på spelet.

Det är två jämna lag. Det är en prestation, en situation som avgör. Jag räknar med att det blir lika jämt i morgon, säger Roger Rönnberg.

Erik Gustafsson blev matchhjälte i söndagens match när han tryckte in 0-1-målet i förlängningen. Han ser fram emot den avgörande matchen och han säger att de är redo för ännu en förlängning om så krävs.

– Vi har två vinster i sudden, de har två torskar. Vi ska köra vårt spel och så ser vi vad som händer efter tre perioder, blir det sudden blir det sudden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.