På torsdag hålls det häktningsförhandlingar i Borås tingsrätt. Foto: SVT

Begärs häktade för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Två män begärs häktade för människorov sedan de fört bort en kvinna och misshandlat henne grovt.

Kvinnan var och hälsade på en vän i Borås i lördags när två män trängde sig in i lägenheten. Kvinnan har tidigare haft ett förhållande med den äldre av männen.

– Hon fördes bort i bil till Jönköping, där hon blev misshandlad av sin före detta pojkvän i en park. Hon fruktade för sitt liv under misshandeln som pågick i nästan en halvtimme, säger kammaråklagare Maria Thorell till SVT Nyheter Väst. 

Männen gripna

Polisen kunde rätt snart gripa de båda männen, som är 43 respektive 25 år gamla. Båda männen har tidigare varit straffade enligt kammaråklagare Maria Thorell.

– Det handlar om ett svartsjukedrama, enligt kammaråklagare Maria Thorell.

Kvinnan fick lättare skador och undersöktes på sjukhus. Hon har senare fått åka tillbaka till sjukhus för vård av blödning i ena ögat. Hon är skakad men har kunnat vara hemma.

Begärs häktade

Åklagaren begär nu männen häktade. Den yngre mannen för människorov och medhjälp till misshandel. Den äldre mannen som tidigare var ihop med kvinnan begärs häktad för människorov och grov misshandel. Häktningsförhandlingar kommer att hållas i Borås tingsrätt under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.