Foto: SVT

Besökare rasar mot Way out West

Uppdaterad
Publicerad

Den hemlige världsartisten som inledde Way out West under onsdagskvällen var Beck. Nu rasar många av besökarna då de fick betala 300 kronor extra för artisten som spelar även i det ordinarie programmet.

Närmare tusen nyfikna kom till Pustervik under onsdagskvällen, för att se ”en hemlig världsartist”.

Artisten visade sig vara Beck. Många blev rejält besvikna då han ingår i det ordinarie spelschemat. Enligt GT blev flera så besvikna att de lämnade konserten.

Reaktionerna är starka på sociala medier. På Way out Wests Facebooksida syns kommentarer som ”Årets bästa practical joke, låta folk betala 300 kronor för något de redan betalat för”, ”Så ni lurade folk att betala 300 kronor för något som kommer att vara gratis imorgon”.

Arrangörerna står på sig

En hel del andra verkar dock ha uppskattat konserten och arrangörerna försvarar spelningen.

– Det är självklart att någon blir besviken när det är en hemlig spelning och man inte vet om artisten i förväg. Men den stora majoriteten blir lyriska över att se en världsartist som klubbspelning. Det är skillnad på set up på en klubb och på en stor scen på festival, säger Joakim Skoglund, marknadschef på Way out West till GT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.