Brand i ladugård

Publicerad

Räddningstjänsten larmades till en misstänkt brand i en ladugård under lördagsmorgonen. I ladugården fanns en kalvbesättning men ingen av individerna tog skada.

Det var vid 08:30-tiden på lördagsmorgonen som Räddningstjänsten larmades till en ladugård i Viskarfors, Borås kommun. Ett fikarum var rökfyllt och larmaren fruktade att den misstänkta branden skulle sprida sig till djuren.

– Det var en kaffebryggare som tagit eld. Personerna som larmat insåg medan vi var på väg att det inte var någon spridningsrisk och försökte släcka så gott de kunde, förklarar Räddningstjänsten i södra Älvsborgs stabschef Mikael Rohmée för SVT Nyheter Väst.

Det var en dörr mellan kalvarna och fikarummet så ingen rök spred sig till djuren. Räddningstjänsten var klara med sin insats på platsen vid 09:30 på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.