Poliser efter gripandet av misstänkta för trippelmordet i Uddevalla Foto: SVT

Broderns nya uppgifter om trippelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den yngre brodern förnekar helt egen inblandning i trippelmordet i Uddevalla. Advokaten har åberopat två nya vittnen för att styrka hans berättelse.

– Åklagaren påstår att bägge bröder åker på en motorcykel till brottsplatsen. Jag kan slå fast att den yngre brodern kliver av vid sjukhusområdet. Han åker alltså inte till platsen, istället hämtar en broder ett av offren, säger advokaten Claes Östlund, till SVT Nyheter Väst.

Enligt åklagaren är det en taxichaufför som har sett dettta och ytterligare ett vittne som stärker den yngre broderns berättelse.

Trippelmordet i Uddevalla

Bemöter åtalet

Tidigare i veckan lämnade den yngre brodern via sin advokat in en detaljerad redogörelse där han på flera punkter bemöter åtalet. Den yngre brodern erkänner att han varit på brottsplatsen, men det var först efter att han hört skott då han ska ha sprungit dit.

– Han har inte varit på brottsplatsen, han är inte skytten och han har inte deltagit. Han har befunnit sig på en viss sträcka från platsen. Det var först när han hörde skotten som han sprang dit, säger Claes Östlund.

Krutrester

Att det fanns krutrester på 21-åringen behöver inte betyda något enligt Claes Östlund.

– Krutstänk är väldigt flyktigt. Det kan föras över om man skakar hand med någon, säger han till Bohusläningen.

Även storebrodern nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmordet i Uddevalla

Mer i ämnet