Foto: Joakim Eriksson/Agena

Skolbuss i seriekrock – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss och tre bilar var på fredagsmorgonen inblandade i en trafikolycka på väg 156 utanför Hyssna. Flera personer skadades och ambulanshelikopter skickades till platsen.

Olyckan inträffade strax efter klockan åtta, på väg 156 i höjd med Bonared och Forsbergs fritidsgård i Marks kommun.

– Det är tre personbilar och en skolbuss inblandade i olyckan. Och vad jag vet är det tre personer som omhändertas av ambulans, rapporterade Christer Larsson, stabschef vid Södra älvsborgs räddningstjänstförbund inledningsvis.

Två allvarligt skadade

Vid 08.45-tiden kunde polisen uppdatera läget med att totalt fyra personer hade rapporterats in som skadade.

– Det ser ut som att två är allvarligt skadade och två klagar på nacksmärtor. Enligt de uppgifter jag har är inga barn skadade, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen region Väst.

Tre av de skadade har suttit i personbilarna och en kvinna som har fått nacksmärtor befann sig i bussen. Alla fyra har förts till Södra Älvsborgs sjukhus. Ingen ska vara livshotande skadad.

Trafiken stängdes av under räddningsarbetet men var igång igen vid lunchtid.

Är du på plats?

Vet du mer, eller har du bilder? Tipsa SVT Nyheter Väst

Mejl: vast@svt.se

Telefon: 031-83 72 60

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.