Foto: SVT

Därför dröjer Lisa Holm-åtalet

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte alls konstigt att åtalet i Lisa Holm-fallet dröjer enligt juridiska experten Elisabeth Massi Fritz.

I Gomorron Sverige på onsdagsmorgonen förklarade den juridiska experten Elisabeth Massi Fritz varför det tagit sådan tid innan åtal kommer angående det misstänkta mordet på Lisa Holm. Hon menar att ett sådant här fall tar tid att utreda.

– Det är väldigt många personer som ska höras, ofta flera gånger, det är brottsplatsbesiktning, obduktion, DNA-spår och så vidare i en sådan här omfattande förundersökning, säger Elisabeth Massi Fritz.

Mordet på Lisa Holm

Är det vanligt att det drar ut så här på tiden?

– Ja, det är vanligt.

Hon tycker dock att det verkar som om utredarna stött på en del problem.

– Till exempel var de ju att de var tvungna att åka till Litauen eftersom två av de misstänkta åkte hem när de släpptes, det verkar ineffektivt.

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har begärt förlängning av åtalstiden till den 21 oktober. Elisabeth Massi Fritz tror att det är tillräckligt med tid för att försvaret ska hinna förbereda sig och tror att åtal kommer att väckas då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet