Foto: Jan Olav Nesvold/TT

Dieseltjuv slangade avloppsvatten

Uppdaterad
Publicerad

En båtägare i Lysekil trodde att han hade blivit utsatt för en dieseltjuv. Men tjuven hade av misstag satt ner slangen – i avloppstanken.

Mannen trodde att någon slangat diesel från båten. Men bredvid slangen låg en kräkning – vilket förbryllade båtägaren. Sedan upptäckte han att slangen var kopplad till avloppstanken på båten. Tjuven tog helt enkelt fel lock.

– I stället för diesel fick gärningsmannen upp något helt annat, säger Thomas Andersson, chef för polisens båtsamverkan till GT.

”Stora problem”

Händelsen inträffade för ett år sedan, skriver polisen Båtsamverkan Västra Götaland på sin Facebooksida. Nu hoppas man att händelsen ska kunna väcka allmänhetens uppmärksamhet och i bästa fall avskräcka potentiella dieseltjuvar.

– Det har varit oerhört mycket stölder från trycktankar och även fasta tankar i sommar, Thomas Andersson till SVT Nyheter Väst.

Framför allt har Sotenäs, Lyskeil och området söder om Stenungsund varit drabbat i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.