35-åringen, som är misstänkt för mordet på Lisa Holm, anlände i polisbil till häktningsförhandlingar i juni Foto: SVT

Dna-spår i Lisa Holm-fallet

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna mot 35-åringen som är häktad för misstankar om mord på 17-åriga Lisa Holm har stärkts, enligt åklagaren. Men försvararen säger att det finns nya uppgifter som talar till hans fördel.

Enligt chefsåklagare Anette Olsson har misstankarna mot mannen stärkts sedan analyserna av spår på kläder och saker som hittats på Kinnekulle är färdiga.

– Det är dna-spår vi hittat, säger hon till aftonbladet.se.

Mordet på Lisa Holm

Nya uppgifter

Samtidigt hävdar mannens försvarare att det kommit fram nya uppgifter i utredningen som talar till hennes klients fördel.

– Jag har via en del kontakter förstått att det förhåller sig på det viset. Jag väntar med spänning på att få veta vad den fortsatta utredningen har visat, säger advokat Inger Rönnbäck, till TT.

En ny häktningsförhandling ska hållas i Skaraborgs tingsrätt i Skövde i dag.

35-åringen, som är misstänkt för mordet på Lisa Holm, anlände i polisbil till häktningsförhandlingar i juni. I dag ska en ny häktningsförhandling hållas.

Bakgrund: Detta har hänt

Söndag 7 juni: 17-åriga Lisa Holm försvinner efter att ha slutat jobbet på ett kafé i byn Blomberg på Kinnekulle. Försvinnande polisanmäls under kvällen.

Måndag 8 juni: Polisen klassar fallet som särskild händelse. En handske hittas i ladan mittemot kaféet.

Tisdag 9 juni: Polisen offentliggör namn och bild på flickan. Delar av en mobiltelefon hittas.

Onsdag 10 juni: Brottsrubriceringen uppgraderas från olaga frihetsberövande till människorov. Missing people sätts in i sökarbetet. Flera föremål som tillhör Lisa Holm hittas.

Fredag 12 juni: Ytterligare fynd görs. Tre personer, två bröder och en kvinna som är gift med en av dem, förhörs om försvinnandet. En kropp hittas i sökområdet.

Lördag 13 juni: Polisen bekräftar att det är Lisa Holm som hittats död. De tre som hämtats till förhör anhålls. Bröderna är misstänkta för mord och kvinnan för grovt skyddande av brottsling.

Söndag 14 juni: Fullsatt i Sankta Helena kyrka i Skövde när det hålls minnesgudstjänst för Lisa Holm.

Tisdag 16 juni: Männen häktas i Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord, den högre misstankegraden. Kvinnan häktas, skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Tisdag 23 juni: Kvinnan släpps när hennes häktningstid går ut. Båda männen, som överklagat häktningsbeslutet, blir kvar i häktet, efter beslut i Göta hovrätt.

Tisdag 30 juni: Den yngre brodern släpps. Samtidigt har misstankarna stärkts mot den äldre mannen och åklagaren begär honom omhäktad i ytterligare fyra veckor.

Tisdag 7 juli: Lisa Holm begravs i Säters kyrka utanför Skövde.

Tisdag 28 juli: Ny häktningsförhandling mot 35-åringen i Skaraborgs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet