27-åringen hittades mördad i Sisjön. Foto: TT

Kidnappad man hittad död i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den man som kidnappades i Askim påträffades död vid 19-tiden på söndagskvällen. Nu begärs två personer häktade.

Under förmiddagen begärdes en 48-årig man och en 28-årig kvinna häktade för kidnappningen av den 27-åriga man som igår kväll hittades död.

– Jag begär dem häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov, säger Peter Larsson, åklagare.

Kidnappad Askim

27-åringen har ju hittats död nu. Kan misstankarna ändras?

–  Det här är snabba lägen och vi har nu inte en tillräcklig utredning för att kunna ta ställning till några andra brottsmistankar, men det kan bli ändring senare.

Häktningsförhandlingarna kommer att börja efter lunch och pågå under eftermiddagen. Senaree i eftermiddag kommer Peter Larsson ta beslut om även en 26-årig man ska begäras häktat.

Hittades död

Det var personer som var ute på en promenad som larmade polisen, skriver gp.se.

I samma område har polisen genomfört omfattande eftersökningar efter mannen som kidnappades i torsdagskväll. 

– Det är så sorgligt, ytterligare ett ungt liv bortkastat. Våra tankar går till de anhöriga, säger Robert Karlsson utredningschef i polisregion Väst.

Redan när kroppen hittades fanns misstankar om att det kunde vara mannen då platsen kroppen hittades på är nära där han fördes bort. Polisen utreder nu fallet som mord.

Det var under torsdagskvällen som 27-åringen misshandlades och därefter fördes bort i en bil i Askim. Den röda Passat som användes vid kidnappningen har hittats.

Två män, 26 och 48 år gamla, har tillsammans med en 28-årig kvinna gripits och anhållits efter bortförandet. De misstänkta förhörs löpande, men polisen är förtegen om vad som framkommit. En hypotes är att en obetald skuld ligger bakom bortförandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappad Askim

Mer i ämnet