Planerna på den enorma motorbanan blir inte av. Foto: Dalslands Ring

Drömmen om motorbanan är över

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Dalslands ring. Föreningen bakom projektet som ville bygga en jättemotorbana i Dalsland läggs ner.

I 13 år har den ekonomiska föreningen Dalslands ring kämpat för att bygga en ny stor motorstadion på Bre Mosse i Bäckefors, mitt i Dalsland. Nu är drömmen är över. Det beslutades på ett möte under måndagskvällen.

– Det är väl mest synd om Dalsland som hade möjlighet till att en jättefin arena som skulle kunnat locka mycket folk, säger föreningens initiativtagare och ordförande Peter Jacobsson.

Anledningen till beslutet är att föreningen misslyckats med att hitta finansiärer.

– Vi har vänt på de stenar som vi sett, nu känner vi att vi nått vägs ände, säger Peter Jacobsson.

Pengarna går till fond

För att kunna börja bygga motorbanan hade det till att börja med behövts 130 miljoner kronor. De pengarna har föreningen aldrig varit i närheten av.

Nu är planen, enligt Dalslänningen som var först med att skriva om den här nyheten, att de cirka 100 000 kronor som finns kvar i kassan ska användas till en fond för begåvade ungdomar inom motorsport.

– Men mycket arbete återstår med det och vi måste få klart med banken, säger Peter Jacobsson.

Du har jobbat med det här i 13 år, är du besviken?

– Nej, jag gick in med det här med öppna ögon. Det här handlade inte om motorsport utan om landsbygdsutveckling ett så på det viset är det synd, säger Peter Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.