En person död efter bråk i Åmål

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter ett lägenhetsbråk i Åmål. – Händelsen rubriceras som mord, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Polisen har gripit en kvinna som tidigare varit anhållen i sin frånvaro.

Larmet kom till polisen vid 19-tiden på torsdagskvällen och handlade om ett bråk i en bostad i Åmål i Västra Götalands län.

– När vi kommer fram anträffar vi en man i 50-årsåldern som är allvarligt skadad, han förs till sjukhus, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Han ringde själv in och sa att han bråkat med sin partner. Det finns en historik av konflikter paret emellan, men det är oklart om det rört sig om handgemäng tidigare, säger Västra Götalandspolisens presstalesman Christer Fuxborg.

Kvinna gripen

Enligt polisen rör det sig om ett brott i nära relation. Händelsen rubriceras som mord.

Vid lunchtid på juldagen uppgav polisen att de gripit en kvinna som tidigare varit anhållen i sin frånvaro. Polisen är i övrigt förtegen om var man hittat henne och hur gripandet gått till.

– Vi har påbörjat ett inledande förhör med kvinnan, men är i övrigt förtegna kring fallet eftersom vi ännu inte säkerställt att det är kvinnan som är skyldig till mordet. Dessutom kvarstår det att slå fast, i det fall att det var hon, att hon utförde dådet ensam, säger Fuxborg till SVT Nyheter Väst.

Dog på sjukhus

Vid 02.30 kom beskedet att mannen avlidit på sjukhus. Brottsrubriceringen ändrades då från mordförsök till mord.

Den avlidne mannens anhöriga är underrättade, uppger Expressen.

Polisen har spärrat av bostaden för en teknisk undersökning och har inlett en förundersökning.

– Jag kan inte gå inte på några detaljer om hur mannen dött, det är förundersökningssekretess, förklarar Joakim Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.