Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Flera skadade i bussolycka utanför Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer har skadats i en krock mellan en buss och lastbil. De har förts till sjukhus, men ingen uppges vara allvarligt skadad.

Det var strax innan tre på måndagen som en buss och en mindre lastbil krockade på länsväg 171 vid Hallinden i Lysekils kommun och hamnade i diket. En personbil som försökte väja hamnade också i diket.

När räddningspersonal kom fram till platsen hade samtliga inblandade tagit sig ur fordonen på egen hand, uppger Lars Samuelsson insatsledare vid Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. Fem personer har fått skador, dock ingen allvarligt, och en person är chockad.

Sex personer är avförda med ambulans till NÄL. Trafiken på 171:an är helt avstängd och bärgningsarbetet väntas pågå fram till 17-tiden.

I bussen, som var på väg från Smögen till Hallinden, skadades fyra personer, i lastbilen en person och i personbilen en person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.